Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Деккер

«Ми не жертви, не біженці, а просто змінюємо своє життя на краще»

переглядів: 740

Багато хто впевнений, що материнство й кар’єра – речі несумісні. Я ніколи не ставила питання ребром – я і любляча мама, і професіонал своєї справи. Щоправда, віднедавна змінила не тільки місце проживання, а й профіль своєї роботи.

Ми з чоловіком сказали собі – ми не жертви, не біженці, а просто змінюємо своє життя на краще. І якщо трапився такий непередбачений поворот подій, значить нам треба щось у своєму житті змінити та якось по-іншому ставитися до того, що було раніше. Тому переїзд із Донецька до Києва сприйняли як новий виток свого життя.

У Донецьку я 7 років керувала власним агентством подій «Venezia». Спочатку наша команда організовувала весілля, із часом спектр послуг розширився до приватного й корпоративного напрямків. Клієнтами агентства були досить великі компанії Донецька – готелі, банки, автосалони тощо.

Бізнес зростав і розширювався. 2014 рік обіцяв бути хлібним: графік роботи був розписаний на багато місяців наперед. Але з початком подій на Майдані в Києві клієнти один за одним почали скасовувати заплановані свята й заходи. Ситуація в країні нагніталася, і я розуміла, що треба щось змінювати, тому що роботи з кожним днем ставало все менше і менше.

Про переїзд до іншого міста ми замислилися, коли в Донецьку почалися заворушення. А мені не можна було хвилюватися, адже під серцем я носила другого синочка.

Із Донецька я, чоловік і син виїхали 11 липня 2014. Я тоді була на 8 місяці вагітності. Рішення про переїзд було прийняте ще в середині червня, уже тоді було зрозуміло, що ситуація в місті буде тільки погіршуватися. Обирали між двома містами – Дніпропетровськом і Києвом. Прив’язка була до роботи чоловіка. Зрештою ми опинилися в столиці. Тут же 11 серпня народився синочок Ярослав.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2015 Текст Історії мирних жінки переїзд обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення робота
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій