Вранці 8 липня 2023 року російська армія обстріляла центр міста Лиман Донецької області касетними снарядами з реактивної системи залпового вогню «Смерч». Загинули щонайменше 9 людей, які перебували на перехресті вулиць Незалежності і Дубоноса та поблизу торговельних прилавків.

Ми не можемо оговтатися від горя

Серед жертв ворожої атаки на місто – 52-річний Сергій Парфьонов. Його тіло знайшли на вулиці Незалежності.

Сергій народився у місті Краматорськ Донецької області. Після 9-го класу вступив у Краматорський машинобудівний технікум. Здобув фах токаря та оператора верстатів з числовим програмним керуванням. Далі служив у прикордонних військах неподалік від Батумі у Грузії. Був начальником радіолокаційної станції. Після армії працював будівельником на півночі Росії. Повернувшись в Україну, одружився. Любив відпочивати разом з сім'єю, рибалити.

У Лимані Сергій працював на ринку. Започаткував власну справу. Спершу щодня разом із дружиною на велосипедах возили на продаж харчі, зокрема, м’ясо. А згодом побудував власний магазин, який мав назву «Сонячний». Свого часу був визнаний підприємцем року в Лимані. Колектив магазину поважав та цінував Сергія, працівники залишались із ним на роки, не змінюючи місця роботи.

«Я завжди пишалася своїм батьком. Він був для мене прикладом доброзичливості і порядності. Багато зробив для процвітання своєї справи. Був опорою для всієї родини. Наш тил. Ми не можемо оговтатися від горя», – розповіла донька загиблого Анастасія Парфьонова.

Після початку повномасштабної війни Сергій разом із сім'єю виїхали з Лимана в Дніпропетровську область. Восени 2022 року він повернувся назад…

Сергія Парфьонова поховали на кладовищі в Лимані.

У нього залишилися дружина, дві доньки, син, мати та брат із родиною.

Історія з instagram каналу Victims of russia.