Привіт, мене звати Артем. Мені 13 років. Зараз ми з сім'єю проживаємо в Миколаєві. Це дуже гарне місто з затишними вулицями, чистими проспектами, добрими людьми і красивими парками... Але, на жаль, з початку повномасштабної війни, Миколаїв завжди під обстрілами. Через це в нас немає води, часто вимикають світло, разом з цим зникає й тепло. Незважаючи на всі ці труднощі, з якими зіткнулися всі українці, ми з сім'єю знаходимо вихід із ситуації: граємо в карти, в настільні ігри, лото, доміно, розгадуємо загадки й дивимося фільми.

У Миколаєві я знайшов собі друзів: познайомився з сусідами, з якими ми проводимо багато часу разом.

Під час війни життя нашої родини дуже змінилося, як і життя багатьох людей. Нам довелося залишити свій будинок в селі, переїхати в чуже місто, татові й мамі шукати нову роботу. Але є і хороше: ми стали більше проводити часу з сім'єю, навчилися цінувати все, що ми маємо і жити сьогоднішнім днем, познайомилися у місті з багатьма людьми.

З того часу, як ми переїхали в Миколаїв, я не бачився зі своїми друзями і однокласниками. Я за ними дуже сумую. Адже, багато хто з них виїхав за кордон або в інше місто. Сподіваюся, що найближчим часом ми повернемося додому і побачимося всі разом. Я вірю, що скоро на Україну чекає перемога і це все завдяки нашим захисникам і захисницям, всім людям, які підтримують і допомагають країні. Саме їм я дуже хочу подякувати! А ще дякую своїй найкращій бабусі, з якою ми збирали гроші на допомогу ЗСУ. Бабуся пекла пиріжки і торти, а я зі своїми друзями продавали їх. Тим самим, ми назбирали понад 20000 гривень, які відправили нашим захисникам.

Хочу подякувати і тобі, Святий Миколаю, за те, що оберігаєш місто Миколаїв і миколаївців, за збереженні життя та оселі. Сподіваюся, що Ти завжди будеш оберігати місто й людей!

Я завжди мріяв про іграшки, про новий комп'ютер, конструктор і велосипед. Але я зрозумів, що ці мрії зовсім неважливі. Тому, найбільша моя мрія – це щоб Україна скоріше перемогла, щоб всі люди і тварини були живі і здорові, щоб всі люди мали дім і дах над головою, щоб в країні був мир!