Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Галина Прокопова

«Ми навчилися виживати в жахливих умовах»

переглядів: 1018

За роки таких обстрілів у нас було дуже багато горя. Був хвойний ліс – і той порідшав. Снарядами скосило сосни. У Станиці загинуло дуже багато мирних жителів, поранених ще більше. Навколо не залишилося цілих будинків. А в розбите житло люди не поспішають повертатися.

Я переїхала до Станиці з Луганська, де працювала бухгалтером і вийшла на пенсію. Тут свіже повітря, річка, ліс. Але щасливої старості не вийшло.

Коли прилітали снаряди, ми з чоловіком ховалися в будинку. Найжахливіші події відбувалися в нас на очах. Ми навчилися виживати в жахливих умовах.

У крижаному зруйнованому будинку мусили сидіти тижнями. Вимикали світло, газ. Ми на багатті готували.

Звичайно, без підтримки чоловіка я б не впоралася. Удвох не так страшно. Так і прожили до 17-го року удвох. 31 серпня він помер. Якби не стреси, постріли й вибухи, життя чоловіка тоді не обірвалося б.

Звикнути до самотності мені ніяк не вдається. Часто дивлюся сімейні фотографії. Але особливо дорожу листівкою, яку подарували на золоте весілля. Пам'ятаю, тоді всі з'їхалися: написи всякі, привітання. За кілька місяців після нашого свята розпочалася війна…

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Станиця Луганська 2015 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій