Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анатолій Яковлєв-Чигрін

«Ми молилися, щоб у нас не потрапили снаряди»

переглядів: 837
Ми молилися, щоб у нас не потрапили снаряди

    У Донецьку я народився, і до 2014 року все було добре. Ми з сім’єю гуляли, все було добре. Я навіть пішов в перший клас, але в 2014 році нам довелося виїхати, і я не зміг піти до другого класу. Ми їздили в Селидове, потім на море. Ми дуже багато їздили, поки не доїхали до Києва. 

Я частіше згадую, коли моя молодша сестра була в садку. Ми з Дариною гуляли, і мамі перетелефонували, що треба забирати молодшу сестру зі садка, тому що почалися обстріли. Мама зателефонувала бабусі, щоб ми йшли додому. Потім ми сиділи біля вікон і молилися, щоб у нас не потрапили снаряди та уламки.

  Мені дуже хотілося це забути, але це незабутні емоції, тому що це страх, біль. Ми втратили собаку, вона залишилася в Донецьку, продали свій будинок. Неприємне відчуття. Через війну я тепер друзів втратив добрих. Найперші танці – перестав ходити. 

   Зараз я зрозумів, що це не зміниться, ми не повернемося додому. Я почав змінювати життя своє. Війна – це страшна річ, через яку гинуть люди, руйнуються мрії, друзів можна втратити, рідних. Це дуже страшна річ.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 2021 Текст Історії мирних діти 2014 переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій