Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дем'ян Миколайович Гнідь

«Ми багато чого дізналися. Скинулися маски у наших друзів та знайомих. Хтось пішов до ЗСУ, а хтось захотів до радянського союзу»

переглядів: 307

«Думали, що все закінчиться через тиждень, але ні», - розповідає Дем'ян Гнідь із Пришибу. До війни він навчався в училищі на електрослюсаря і жив разом із мамою та молодшими братом та сестрою. Каже, що в перший день війни йому зателефонував майстер із училища і сказав, що навчання не буде, і вони переходять на дистанційку. Через тиждень після початку війни молодик захворів на коронавірус і лежав удома з високою температурою. А третього березня їхнє село зазнало сильного обстрілу з градів. І один снаряд упав біля їхнього будинку. У будинку повилітали всі вікна, а хлопець у цей час лежав у ліжку. Вважає, що якби молодші брат із сестрою не вибігли з кухні, то їх порізало б уламками від скла. Коли вийшли після обстрілу на вулицю, то побачили, що частину сусідніх будинків було зруйновано, а на сусідній вулиці вбило людину.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пришиб 2022 Аудіо Історії мирних жінки молодь переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта здоров'я житло внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа 2022 окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій