Бачинська Ірина, учениця 9 класу Прямобалківського ліцею з початковою школою та гімназією Арцизької міської ради Одеської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Міталі Світлана Зіновіївна

Чому бути українкою - це моя суперсила?

Бути українкою - це надзвичайно важливо для мене, і я пишаюся своїм походженням. Існує безліч фактів, чому бути українкою – це моя суперсила. Один з них – це багатство культури і традицій, які залишили нам у спадок наші предки. Всі вони направлені на зміцнення родинного зв’язку.

Другий – це наймилозвучніша мова, яка теж пройшла нелегкий шлях свого становлення. Мова Т.Г. Шевченка, І. Франка і Лесі Українки - творців, які є борцями за свободу слова за волю.

Третій – це мужність, стійкість і незламність духу. Я пишаюся нашими захисниками та захисницями, волонтерами і волонтерками, які роблять все можливе і неможливе, аби наблизити перемогу швидше, проявляючи свій героїзм і волелюбність. Всі ці факти і створюють нашу ідентичність, яка проявляється навіть у простому: у нашій гостинності і благородстві – ми раді всіх прийняти, хто приходить із миром, та почастувати стравами нашої національної кухні, які мають неповторний смак.

Ну, а якщо душа забажає свіжості і нових вражень, то замріяні краєвиди нашої рідної України залишать незабутні спогади від пам’яток історії і культури, та гармонійної природи.

Ми – українці-  маємо надзвичайний потенціал, що дозволяє нам вирішувати будь-які труднощі і досягати нових висот. Ми маємо сильне коріння, яке допомагає нам відстояти свої права та визнання на міжнародній арені, робити свій вагомий внесок у розвиток держави.

Отже, бути українкою – це не тільки суперсила, а й велика відповідальність за свій народ та свою країну. Ми повинні примножувати цю силу, дотримуючись національних цінностей та підтримувати один одного.

Пишалась, пишаюсь і буду пишатись тим, що я – українка! І глибоко вірю в те, що разом зможемо досягти великих звершень! Разом до перемоги!