Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Ломізова

«Ми ледве зводимо кінці з кінцями»

переглядів: 871

Ми живемо в селищі Андріївка, колишній Тельманівський район. Ми жили добре, спілкувалися, їздили один до одного. Звісно, ходили автобуси і потяги. У нас усе було, на пенсію можна було прожити й не заглядати в куточок, щоб вишкрібати останнє.

До чотирнадцятого року, я вважаю, у нас було хороше життя. Щоб там не говорили, це думка моя і моєї сім’ї. Ми могли в Росію і всюди поїхати, тому що в мене там проживає багато родичів.

Як ми живемо? Ми ледве зводимо кінці з кінцями. Як можна прожити на 1700 гривень? Пенсія за інвалідністю, друга група. Я можу прожити на свою пенсію? У мене двоє неповнолітніх дітей, чоловік помер. Я отримую копійки по втраті годувальника.

Ми топимо дровами, газу немає. У нас у селищі в криницях немає води. Ми вклоняємося, мало не на колінах стоїмо перед тими, у кого вона є. Але не всі люди дозволяють набирати воду.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Андріївка 2014 Аудіо Історії мирних жінки переїзд психологічні травми втрата близьких безпека та життєзабезпечення вода житло неповні сім'ї малозабезпечені
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій