Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Любов Савранська

«Ми їхали під обстрілом, і всі думки були про те, як би вижити»

переглядів: 420

Я народилася і виросла в невеликому містечку Єнакієве. До війни працювала на Єнакіївському металургійному заводі змінним контрольним майстром відділу технічного контролю. Жила в своїй квартирі з дітьми, все було благополучно.

Усвідомлення того, що все змінилося, прийшло в мить, коли над головою полетіли снаряди. Це був серпень 2014-го. За кілометр від будинку стріляли «Гради». Напередодні були прямі попадання в завод. Ніхто не знав, що буде далі.

Ми їхали під обстрілом, і всі думки були про те, як би вижити

14 серпня ми покинули Єнакієве. На щастя, під час активних бойових дій я не перебувала в місті. На той час моя сім'я чотири місяці жила в Києві.

Коли стало трохи спокійніше, ми повернулися додому. На жаль, на цьому кошмари війни не закінчилися.

Одне з найстрашніших спогадів – шлях до Покровська. Ми їхали в автобусі під обстрілом, і всі думки були про те, як би вижити. Тоді я остаточно зрозуміла, що більше додому не повернуся.

У 2018 році я переїхала до Маріуполя. У той час в Єнакієвому було спокійніше, але життя занадто змінилося, роботи не було. Я розмістила резюме на сайті з вакансіями і незабаром мені подзвонили з відділу кадрів МК «Азовсталь». Так вчинив і мій цивільний чоловік, тепер ми разом працюємо на комбінаті.

Ми їхали під обстрілом, і всі думки були про те, як би вижити

Можливість повернення додому поки не розглядаємо. Війна внесла свої корективи. Раніше було стабільне і розмірене життя, своє житло, авторитет на роботі. Після переїзду довелося починати все заново.

Незважаючи на всі труднощі, я залишаюся оптимістом і вважаю, що все буде добре. Ми з сім'єю мріємо купити свій будинок, адже до війни ніколи не жили на знімних квартирах. До цього звикнути було найскладніше.

Маріуполь мені подобається. Тут я відчуваю себе в безпеці. Гарне місто біля моря, робота в надійній компанії і хороші люди – прості речі, які тепер ціную найбільше. Щиро сподіваюся, що тут нас чекає щасливе і безтурботне майбутнє з мирним небом над головою.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Єнакієве 2014 2018 2021 Текст Історії мирних жінки переїзд обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло робота сім'ї з двома і більше дітьми
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій