Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тамара Володимирівна Головіна

«Ми дві зими сиділи в підвалі»

переглядів: 604

Я пам’ятаю перший день війни. Ми з чоловіком прибирали часник на вулиці Першотравневій та були бомбардування аеропорту. З нашого городу все було чутно й видно, як на долоні. Це було дуже несподівано. Ми не думали, що за свого життя будемо переживати війну. Було страшно й дуже незрозуміло.

Мій будинок на [вулиці] Миру постраждав у 2015 році в січні, у червні та серпні. Щоразу було не одне, а кілька влучень. Будинок і дах відремонтували.

Ми дві зими сиділи в підвалі

Мені навіть страшно говорити, які зміни принесла війна в наше життя. Ми втратили роботу, це одна біда. Зять із Донецька переніс інфаркт і помер. Дідусь помер у січні 2019 року. Для нього був стрес, він перед війною переніс інфаркт і не витримав цих жахів. Вдовами залишилися обидві дочки і матір. У сім’ї залишилися одні жінки. Така моя історія.

Ми дві зими сиділи в підвалі. Навпроти нашого будинку знаходиться вчительський будинок і підвальне приміщення, ми там ховалися.

Я людина не боязка, але це, мабуть, нерви від усього. Виходиш серед ночі, а вже стріляють. Не дай Бог! Прокидаєшся, сидиш і думаєш, що буде далі. З початку війни сумка з медпрепаратами й документами завжди поруч.

Ми отримували гуманітарну допомогу від Червоного Хреста і Фонду Ріната Ахметова. Ми були дуже вдячні, тому що сиділи без пенсії дев’ять місяців – тоді закрилася пошта.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Первомайське 2014 2015 2019 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери молодь діти 2014 2015 2019 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я харчування дітей житло непродовольчі товари робота сім'ї з двома і більше дітьми літні люди (60+) малозабезпечені діти перший день війни Обстріл донецького аеропорту їжа 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій