Сергія Томіна вбили російські військові 24 березня 2022 року у Маріуполі на Донеччині. Того дня він разом із товаришем планував дістатися своєї квартири на вулиці Курчатова, щоби забрати речі і перевезти до приватного будинку рідного дядька, що неподалік заводу Ілліча.

Ми дотепер не знаємо, де його тіло

Дорогою авто перестріли російські військові. Вони відкрили вогонь. Сергія застрелили, й машина врізалася у дерево. Другові вдалося вижити і зрештою врятуватися – він сховався під панель автомобіля.

«Сергій поїхав від нас у ту частину мікрорайону, яка вже була захоплена окупаційними військами. Звʼязку не було, тому ми домовлялися про те, що повернеться через годину. Але пройшло дві, три, а потім день, два, тижні… Ми розуміли, що трапилося щось страшне. Товариш Сергія сконтактувався з нами вже пізніше та розповів усе. Його відпустили, і він десь переховувався. Тіло Сергія забрати тоді не дозволили, ми й дотепер не знаємо, де воно», – розповів брат загиблого Владислав у листопаді 2023 року.

Сергієві було 34 роки. Народився і жив у Маріуполі. Працював на металургійному комбінаті. Вільний час проводив із друзями, яких мав багато. Рідні пригадують його чесним, доброзичливим.

«Він вів групу у соцмережі, де викладав свої думки й цитати, намагаючись мотивувати людей бути добрими, справедливими і милосердними, ніколи не опускати рук. Сергій був порядним, добрим, з сімейними цінностями. Люди до нього тягнулися. Ми дуже сумуємо, завжди памʼятаємо про нього і будемо розповідати нащадкам», – додав Владислав.

У Сергія Томіна залишились старша рідна сестра, дядько, тітка, двоє двоюрідних братів та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.