Грабовська Марта

8-д клас, Броварський ліцей №2 ім. В. О. Сухомлинського

Вчителька, що надихнула на написання – Шумбар Ольга Олександрівна

Моя Україна майбутнього

Сьогодні наша країна переживає скрутні часи. Майже два роки в Україні триває війна. Вона сильно змінила життя нашого народу, торкнулася кожної родини, принесла багато горя і сліз. Ми не можемо спати спокійно вночі, бо лунають повітряні тривоги, чути вибухи ракет, руйнуються будинки, гинуть ні в чому невинні дорослі і діти. Ворог завдає великих збитків, намагається підірвати економіку нашої країни. Сьогодні захищаючи свою землю гинуть найкращі сини і дочки українського народу.

Але ворог не зможе поставити український народ на коліна і ніколи не буде панувати на нашій землі. Кожен громадянин України намагається боронити свою землю, навіть старенькі бабусі допомагають воїнам. Вони готують обіди, печуть хліб, беруть під опіку беззахисних тварин і в’яжуть теплі шкарпетки для воїнів, щоб їм було тепло в негоду. Наша молодь також не стоїть осторонь. Багато молодих юнаків добровільно йдуть до війська, щоб дати відсіч ворогу, долучаються до лав тероборони, займаються волонтерством.

Я надіюсь, що війна скоро закінчиться, - і настане довгоочікуваний мир. День перемоги буде найщасливішим в моєму житті, бо я з гордістю зможу сказати, що живу в незалежній країні, яка має щасливе майбутнє. У цей день я привітаю всіх своїх рідних, друзів і вчителів, подякую захисникам і захисницям, завдяки яким ми здобули перемогу.

Для мене жити під мирним небом – це велика радість і щастя.

Під мирним небом я зможу спати спокійно, не буду прокидатися від звуків сирен, не буду чути вибухів, навколо буде тиша і спокій. Прокинувшись вранці, я піду до школи, щоб здобути знання; навколо буде чути веселий сміх малюків, які йдуть до садочку; яскраво світитиме сонце.

Мої батьки кожного дня зможуть ходити на роботу і приносити користь країні.

Після закінчення війни економіка швидко почне розвиватися. Мине час - і з’являться нові міста і села замість тих, що були зруйновані. Я також не стоятиму осторонь, а разом з батьками буду виконувати будь-яку роботу, щоб наше місто і країна стали ще кращими ніж до війни. Тоді Україна стане сильною, незалежною державою, для мене - найкращою у світі. Ми будемо пишатись, що народились тут.