Пчелинцева Мілана

Вінницький ліцей №7 ім.Олександра Сухомовського

Вчитель, що надихнув на написання есе – Засімович Олена Іванівна

Есе "Чому бути українкою – це моя суперсила"

Бути українкою – це моя суперсила. Це те, чим я пишаюся і те, що надає мені силу й наполегливість у житті. Наша нація має незламний дух, який дозволяє нам протистояти негараздам та високо підійматися після кожної перемоги або поразки.

Український народ завжди носив на своїх плечах важку долю та витримував немалу кількість випробувань. Наш дух не впадає в могилу відчаю, а рясніє силою та впевненістю.

Секрет сили українського народу лежить у його історії та культурі. Ми багаті на подвиги наших героїв, на національну символіку та цінності. Наші традиції, мова та обряди - це все створює гармонію, що дає нам можливість постійно прогресувати, рухатися вперед та бути гордими з того, ким ми є.

Найбільшою силою є народна єдність. У скрутний час наші люди завжди знаходили спільну мову та допомагали одне одному. Наша нація розуміє, що єдність і солідарність є основою для досягнення перемоги. Ми згуртовані, коли нашій країні загрожує небезпека чи випробування, і саме це є найголовнішим джерелом нашої сили.

Ми боремося за правду та справедливість, адже тільки такими цінностями ми можемо побудувати сильну та процвітаючу державу. Я підтримую українську мову та культуру, оскільки вони є основою нашої національної ідентичності. Також поціновую українських художників, письменників та інтелектуалів, упевнена, що їхній вплив на нас неоціненний і необхідний.

Через мою суперсилу - бути українкою, я вірю у можливість кращого майбутнього для нашої країни. Я пишаюся тим, що наша нація завжди знаходить силу пройти крізь всі перешкоди, й нічого не завдає нам моральної поразки.