Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Лобова

«Чоловік схопив дітей в оберемок та у підвал»

переглядів: 446

Багатодітній сім'ї Лобових під час бойових дій було особливо тяжко. Якби не гуманітарна допомога від Ріната Ахметова, не знають, начебто вижили.

Зараз у нас із чоловіком п'ятеро діток, а 2014 року було лише четверо. До цього ми жили нормально, спокійно, вистачало. А з початком війни стало дуже важко, бо чоловік не мав роботи.

Влітку 2014 дуже чутно були вибухи, в лісі падали снаряди, прямо поруч з нами. Ми під горою живемо, нагорі і дуже боялися, що будь-який снаряд може залетіти до нас. Ось тоді зрозуміли, що то війна. Моторошно було.

10 жовтня 2014 року мій син мав день народження, і снаряди з міномета почали лягати прямо у нас під парканом. Тоді чоловік схопив дітей в один оберемок, і ми всі втекли до підвалу. Діти якось простіше на це реагували, небезпеки не відчували. А молодші взагалі не пам'ятають.

За всі ці вісім років ми жодного разу не відчували себе у безпеці, бо будь-якої миті може грюкнути. Все одно стабільності немає.

Важко нам стало жити. У нас тепер лікарня дитяча у Лисичанську, а це дуже далеко від Петропавлівки. Аптеку закрили. Є одна аптека в амбулаторії, але це за п'ять кілометрів від нас. До лабораторії з аналізами треба на Щастя їздити. Дуже незручно.

Раніше ми отримали гуманітарну допомогу від Ріната Ахметова. Спасибі, годував він усю нашу велику родину. А у 2018 році ми отримали від Червоного Хреста корову. Вона у нас досі, і в дітей віком завжди є і молоко, і сир.

Мрію, щоби була стабільність і впевненість у завтрашньому дні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Петрівка 2014 2015 2018 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти 2014 обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я харчування дітей сім'ї з двома і більше дітьми їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій