Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина Дмитрівна Паскаль

«Чоловік обладнав підвал для мешканців будинку і зараз це все підтримує»

переглядів: 446

У війну Катерина Паскаль не змогла часто бачитися з дочкою і зятем, тому постійно за них турбується. А чоловік весь час піклується і про неї, і про себе, і про сусідів.

У найперші дні ми не ховалися, потім доводилося в підвалі сидіти. Чоловік там поставив грубку, лавочки, стіл, воду провів, навіть зробив туалет. Він там все це і зараз підтримує для мешканців будинку, щоб у разі чого було де сховатися. У нас в будинку тільки скла посипалися в під'їзді, їх мій чоловік з часом поставив.

Чоловік обладнав підвал для мешканців будинку і зараз це все підтримує

Я весь час переживала за дітей, чи встигнуть сховатися, чи залишаться живі. Звичайно, все це було тривожно, за всіх я переживала. До війни ми часто бачилися з дочкою і зятем. А тепер не бачимося, бо до них у Білозерське стало дуже важко добиратися.

Під час бойових дій нам було особливо важко без води, коли перебивали водогін. Питну ми їздили в сусідні село набирали, а технічну привозили нам машиною, і ми відрами додому носили.

Мріємо, щоб швидше закінчилося це все, щоб рідний Донецьк був наш, ми так любили це місто. У мене багато родичів на тій стороні, хотілося б з ними побачитися. Хочеться, щоб діти були поруч, а не поневірялися в пошуках роботи. Мрію, щоб ми всі були разом.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новотроїцьке 2014 2015 2021 Текст Історії мирних жінки зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій