Батюк Юлія

КЗ «Роздільнянський міський ліцей № 1 Роздільнянської міської ради Одеської області», 10-А клаc

Учитель, який надихнув - Шивцова Олена Вікторівна

«Моя Україна майбутнього»

Доля України, беззаперечно, залежить від кожного з нас і кількості зусиль, які ми готові докласти. Кожен громадянин має своє завдання, яке, крім нього, ніхто не здатний виконати краще. Саме через цю причину, внесок кожної людини у розквіт нашої країни на вагу золота. Цю ідею влучно сформулював український історик і політичний діяч Вʼячеслав Липинський: «Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути». На мою думку, цей вислів вартує уваги, адже є дуже актуальним і сьогодні.

На жаль, зараз Україна переживає далеко не найкращі часи. Українцям дісталася не найлегша доля. На наш народ випало чимало випробувань: війна, кріпацтво, голодомор і геноцид, важкі радянські часи, терор... і цей список можна продовжувати. Та зараз знову йде війна... Чому ж тоді я маю позитивне уявлення про майбутнє нашої держави? А все через те, що я бачу як помітно зросла кількість свідомих громадян, які більше ні за що не повторять минулих помилок: ні своїх, ні своїх батьків, бабусь та дідусів. Тепер більшість українців активно бере участь в житті своєї країни та турбується про її майбутнє.

Моя Україна майбутнього - це країна, де мир став не просто словом, а фундаментом суспільства. В сьогоднішніх реаліях, слово «мир» набуває особливого значення. Для мене сьогодні мир - це не просто відсутність війни. Це стан, коли люди живуть в спокої, коли їхні права та гідність захищені, кожен

може вільно висловлювати свої думки без страху та обмежень. На моє глибоке переконання, для досягнення такого майбутнього потрібно поєднати зусилля всіх громадян. Перш за все, ми повинні працювати над внутрішньою стабільністю, економічним зростанням і боротьбою з корупцією. Нам потрібно будувати сильну правову систему, що гарантуватиме забезпечення кожного громадянина всіма правами та свободами. Важливо розвивати соціальну сферу та освіту, щоб кожен мав можливість реалізувати свій потенціал.

Коли Україна переможе і стане країною, де мир та процвітання- це реальність, я зобовʼязуюсь активно приєднатись до будівництва цього майбутнього і докладу максимум зусиль, щоб моя Батьківщина посіла гідне місце серед інших європейських країн за розвитком економіки та рівнем життя. Адже молодь- це майбутнє кожної країни. Наша держава заслуговує на краще та мирне життя. Україна майбутнього - це не просто мрія, це ціль, яку ми можемо досягти лише спільними силами.

Підсумовуючи, хочу зазначити, що Україна майбутнього для мене - це місце, де мир, свобода та процвітання кожного громадянина є пріоритетом. Ми повинні спільно йти до поставленої цілі. Відома українська поетеса-шістдесятниця Ліна Костенко казала: «Так, держава- це я, а не те, що вони з нею зробили. І якби кожен усвідомив, що держава- це він, то досі у нас вже була б достойна держава».