Вітаю тебе, любий Святий Миколай! Мене звати Вероніка, мені 6 років. Я з прекрасного міста Лисичанська. Цей рік виявився для мене дуже важким, бо почалась війна. З 24 лютого ми з мамою та бабусею жили у підвалі, уявляєш? Це так страшно, бо лунали звідусіль вибухи, нам довелось більше місяця ховатися у підвалі. З нами у підвалі були і наші сусіди, та поступово вони всі поїхали і ми залишились самі.

Було дуже страшно, та ми зібралися з силами та вирішили, що нам теж час виїхати. Тож 2 липня ми виїхали з Лисичанська та поїхали до міста Павлоград, але коли ми тільки но в'їхали до Павлограду прямо у мене над головою пролетіла ракета, було дуже страшно, мені здалося що пекло мене переслідує, але мама мене заспокоювала. Спочатку було дуже важко звикнути до нового міста, постійні тривоги та ракети лякали, я не могла довго заснути, і засинала тільки ховаючись під ковдрою біля мами.

Зараз я почуваюсь вже краще, навіть коли немає світла, я не боюсь темряви, адже знаю і вірю, що світло переможе морок. В Павлограді дуже гарно, тут добрі люди, які нас прихистили та дуже допомагають, я їм дуже вдячна. Поки що в мене немає тут друзів, але я дуже хочу їх знайти. В цьому році я так і не змогла піти до школи, бо ми не змогли придбати все необхідне для школи, особливо для онлайн навчання, проте я дуже хотіла піти до 8 школи у нашому місті, але війна все зруйнувала. Та я займаюсь разом з мамою і вже навчилась читати, рахувати.

Я дуже сумую за своїм домом та друзями, іграшками. Я дуже люблю малювати, складати пазли, співати та танцювати, люблю різні конструктори, м'які іграшки, ляльок. Вдома у мене було багато іграшок та війна забрала все. Моя мрія, щоб скоріше закінчилась ця страшна війна, я дуже хочу миру. Я вірю в нашу перемогу, адже нас боронять найсміливіші та найхоробріші герої.

Святий Миколайчику, я б дуже хотіла пупса Бебіберн з колисочкою та столиком, якого можна перевдягати та готодувати. Та я розумію, що діток так багато і кожному потрібна твоя допомога та турбота, тому буду тобі вдячна за будь який подарунок. Я вірю в дива, я вірю, що ти мене знайдеш на нашому новому місці. Я дуже тобі вдячна, що не забуваєш про нас, я вдячна кожному, хто допомагає.