Слободянюк Уляна

учениця 8 класу Слободо-Шаргородського ліцею Шаргородської міської ради Жмеринського  району Вінницької області

Учитель Войцехівська Світлана Олександрівна

Моя Україна майбутнього

Ляскає зубами гусеничних траків війна, цокотить кулями, глушить вибухами, жалібно чавкає в розмоклій землі, пахне порохом, кров’ю та біллю, страхом та смертю. Ця клята війна забрала у нас вже тисячі солдатів та мирних жителів…  І це роблять ті, які називали себе “братьями”! Ці нелюди стерли вже не одне село та місто у нашій прекрасній Україні. Цього ніколи не забудемо та не пробачимо. Люди створені зовсім не для того, щоб вбивати один одного або ж ділити територію. Невже не можна, щоб всі жили мирно, не ворогували?

На мою думку, Україна в майбутньому – це країна, що живе у мирі.

         Мир – це тоді, коли люди живуть в достатку, а країни між собою дружать, а народи їх спілкуються.

Як на мене, моя країна була прекрасною, а буде ще кращою, це – факт. Я бачу її сучасною, витонченою, цікавою та просто дуже затишною. А наша багата культура продовжить розвиватись, вражаючи нас та й увесь світ  своєю багатогранністю. Навіть сьогодні, у ці грізні дні, багато моїх ровесників пишуть вірші, танцюють, співають, малюють. Моє покоління, вважаю, дуже креативне та талановите. Ростуть ті, хто відбудує і збудує нашу країну, та і просто ті люди, які дійсно гідні жити в УКРАЇНІ!!!

Всі ми не просто чекаємо на нашу перемогу, а підтримуємо ЗСУ! Я молюсь за кожного воїна, кожного дня о 09:00 ранку вшановую наших загиблих воїнів, беру участь у благодійних ярмарках та концертах, допомагаю нашим учителям виготовляти окопні свічки, матері – готувати для наших захисників смаколики, пишу листи-побажання. Ось так наразі підтримую я та мої однолітки нашу країну, хто як або чим може.

Наша Перемога, це буде особливий день… Всі тати, мами, брати, сестри повернуться додому. Все нарешті буде добре. В день нашої Перемоги радітимемо, що вже будемо спокійнішими за рідних, не буде повітряних тривог, не лякатимемось будь-яких звуків у небі… Якщо здолаємо ворога, то невже не зможемо відбудувати, прикрасити та відновити свій дім, свою Україну?