Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Сергіївна

«Мій чоловік дивом залишився живим, а будинок розбомбило»

переглядів: 505

До війни я заміж вийшла, ремонт у будинку зробили, дитина народилася. Першого дня війни ночували в підвалі з маленькою дитиною, і це страшно. Снаряди розривалися дуже близько. Тут коїлось щось нереальне… Станція евакуювала сім'ї своїх співробітників, і ми зі сльозами благали, щоб мене з дитиною вивезли. Мій батько там працював, а я вже була під прізвищем чоловіка.

Коли вдруге бомбардували, це було ще страшніше. Світла немає, зима, холодина. Нас евакуювали. Станція виділила автобуси, і матусь із дітьми вивезли до пансіонату. Якимось дивом виявилося вільне місце, і ми з дитиною поїхали. А якби залишилися вдома, невідомо, що могло статися.

Я ніяк не могла додзвонитися до чоловіка і набрала батька. А він каже: «Треба зателефонувати до Юрія. Може, він там неживий?» Я в паніці знову набираю чоловіка кілька разів. Зрештою, він відповідає: «Я живий. Будинок розбомбило».

Коли «Гради» стріляли, до нашого будинку прилетіло три снаряди. Один потрапив до морозильної камери. Чоловік мій дивом живий залишився, бо у ванну зайшов. Зібрав деякі речі у зруйнованому будинку і приїхав до нас. Потім ми разом поїхали до родичів у Запоріжжя, де прожили понад три роки. Чоловік працював, та все одно тягнуло додому.

Повернулися ми до Світлодарська, жили у бабусі на шиї, поки чоловік будинок відбудовував. Переїхали, коли ще не було шпалер і спали на підлозі на перинах. Тяжко було.

Фонд Ріната Ахметова нам допомагав продуктами, а Червоний Хрест допомагав будинок відновлювати. Потім нам ще давали допомогу на купівлю курей, так ми перепілок купили.

Я мрію піти на роботу, щоб нормально дітей забезпечувати і самим жити. І звичайно ж, щоб війна закінчилася. Хочеться, щоб наші діти жили добре.

Мій чоловік дивом залишився живим, а будинок розбомбило

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Світлодарськ 2014 2017 2020 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення житло
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій