Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Павло Дергачов

«Мій будинок згорів, залишилося тільки пенсійне посвідчення та паспорт»

переглядів: 893

Наше селище Верхньоторецьке – гаряча точка неподалік від Ясинуватої. Після двох років регулярних обстрілів люди тут залишилися без даху над головою. Мій будинок повністю згорів. Усе, що залишилося в мене: пенсійне посвідчення та паспорт. Будинок згорів до голочки, до палички.

Допомогли міжнародні організації будматеріалами та грошима для відновлення будинку. Я отримав 6000 гривень, але з такими коштами будинок не побудувати. Мені 88 років, я ходжу до селищної ради та прошу, щоб мені відбудували зруйноване житло.

Крім мене, у Верхньоторецькому є ще 184 адреси часткових руйнувань. А повністю знищені будівлі на самій лінії зіткнення не ремонтують, занадто небезпечно.

Я переїхав у батьківський будинок. Раз тут народився, то тут і буду доживати свої дні. У великому приміщенні лише одна тепла кімната; якщо опалювати всі, вугілля та дров на зиму не вистачить.

Газу немає, а прати та митися доводиться в дощовій воді. Тут же я сплю й тут же ледь не загинув від обстрілів. Тоді тремтіло все навколо, стеля не витримала й обвалилася на мене. Трошки зачепило.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Верхньоторецьке 2016 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій