Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Дмитрівна Тиха

"Мого чоловіка вбила Росія"

переглядів: 76

Я з сином були вдома, чоловік захищав Маріуполь у складі ОЗСП Азов. Подзвонив чоловік і сказав виїжджати з міста, але я відмовилась, бо хотіла бути поряд з ним і не вірила, що буде настільки страшно.

Та саме страшне - постійні бомбардування мого міста літаками, градами, танками та кораблями з моря .. і коли вранці ти бачиш як горять будинки, а в тих будинках горіли люди... Одного разу ми йшли за водою і бачили тіла людей, які залишалися лежати на вулиці , бо їх нікому було забрати.

Коли на початку березня пропали світло, газ, вода та опалення, в нас не залишилось навіть води, бо ми ховались у ванній так як це було саме безпечне місце на той час, підвалу в нашому будинку не було. Памʼятаю, що йшов дощ зі снігом і я цілий день збирала його відрами. Ми готували на кострі біля будинку, і знов, і знов починалися обстріли. Це був суцільний жах.

Мого чоловіка вбила Росія, коли вони їхали з побратимами по мосту на Азовсталь. Просто почали бомбити той міст. Я з сином виїхали в кінці березня, на блокпосту в нас чеченці відібрали машину і висадили нас на морозі серед поля. Син, якому 20 років, пішов мстити за нашого Редю. Я залишилась зовсім сама.

Я працювала бухгалтером, зараз диспетчер. Бо тяжко працювати з цифрами. У мене є моє цуценя - ши тцу, якого мені подарував чоловік за пару днів до війни. Це єдине, що залишилось від мого коханого… маленький комочок минулого щасливого життя…

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода робота внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій