26-річний Ілля Анненко загинув 20 жовтня 2022 року у селі Нова Кам’янка на Херсонщині. Він із батьком і братом Олегом Антонією їхали селом на мотоциклах, коли їх обстріляли російські військові. Брати загинули миттєво. Батько врятувався.

Мій син був милосердний, допомагав людям

Ілля народився і жив у Новій Кам’янці. Закінчив місцеву школу. Здобув фах тракториста. Працював за спеціальністю. Пройшов строкову службу в армії, а через пів року – підписав контракт. Після російської агресії у 2014 році брав участь в АТО, виконував завдання у Луганській та Донецькій областях.

Ілля будував стосунки з коханою, мав багато планів та мрій – хотів стати водієм, створити сім’ю, мати дітей і власну оселю.

Коли почалася повномасштабна війна, Ілля з рідними був у Новій Кам’янці. На село насувалася окупація, сім’я хотіла виїхати, проте не встигла.

Нова Кам’янка була в окупації ворога з 12 березня до 5 жовтня 2022 року.

«Найдужче ми боялися за його життя, тому що всі знають, як окупанти ставилися до атовців, – розповіла мама Оксана. – Мій син був милосердний, допомагав людям, працюючи на тракторі. На жаль, усе обірвалося».

В Іллі залишилися матір, батько, кохана дівчина, четверо братів, сестра і маленький племінник.

Історія з instagram каналу Victims of russia.