71-річний Микола Татішвілі загинув 13 серпня 2023 року в селі Станіслав Херсонської області. Того дня російська армія обстріляла населені пункти Херсонщини, відібравши життя щонайменше семи людей.

Мій недільний ранок почався із сумної новини

Микола Татішвілі народився у Баку (Азербайджан). В 11 років переїхав з батьками на українську Херсонщину. Був пастором християнської церкви у Станіславі. Його пригадують доброю людиною, яка допомагала іншим; душею компанії. Він намагався внести у життя людей позитив й умиротворення, кажуть про Миколу. Багато умів робити своїми руками. Грав на гітарі. Любив риболовлю і пасічництво.
Був опорою для своєї родини.

«Він був дуже мудрим. Завжди всім допомагав… Коли приходив до когось, говорив: «мир вашому дому», – сказала Євгенія, донька Миколи.

«Мій недільний ранок почався із сумної новини: під час ворожого обстрілу від прямого попадання в дім загинув пастор, благовісник, близький мені брат Микола Миколайович… З початку 2000-х років він стояв поруч, був вірним співпрацівником, відкритим, жертовним. Був справжньою підтримкою і пастором, який до кінця стояв поруч, не боячись нічого», – розповів друг загиблого Сергій.

«Пастор Микола Миколайович Татішвілі є тим, хто допомагає працювати з людьми, вислуховувати кожного та правильно і справедливо надавати допомогу потребуючим. Я не обмовився. Він допомагав людям у земному житті і продовжуватиме молитовно це робити у житті Небесному», – написали у церкві Покрови Пресвятої Богородиці в Херсоні.

У Миколи Татішвілі залишилися дружина, діти, онуки та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.