Мельник Олексій

11 клас, Опорний заклад освіти "Кожанський ліцей-гімназія з початковою школою та дошкільним відділенням" Кожанської селищної ради Фастівського району Київської області

Вчителька, що надихнула на написання – Рак Ольга Степанівна

Чому бути українцем – це моя суперсила?

Кожен українець і українка зазнали втрат від повномасштабної війни в Україні, що почалася 24 лютого 2022 року. Український народ зазнав багато психологічних, фізичних, біологічних втрат. Мільйони людей поховали родичів та друзів, втратили домівки і підтримку.

У цей нелегкий час українцям потрібно бути згуртованими, злагодженими, сильними, рішучими, вірити один в одного і в нашу перемогу над росією.

Я пишаюся тим, що народився українцем! Бо українці – це мирна, милосердна, співчутлива нація. Це люди, які завжди прийдуть на допомогу один одному, підтримають один одного. Я радий, що народився саме в Україні, тому що наша мова наймилозвучніша, і я не уявляю, щоб моєю рідною мовою була якась інша.

Україна багата своїми краєвидами, родючими землями та добрими людьми. Країна наша – ненька, найкраща Батьківщина, яку могла б мати людина! Наша країна славиться красивими народними піснями та танцями, звичаями та обрядами, яскравою символікою та розумними людьми. Усе це наразі на фронті захищають наші хоробрі та мужні українські солдати. Воїни, які стоять на смерть заради миру не тільки в Україні, але й у всьому світі.

Нашими воїнами захоплюються багато народів сьогоднішнього сучасного світу. Солдати ЗСУ надихають нас не здаватися,

не віддавати своє, іти до кінця, не брати чужого, дотримуватися своїх принципів, боротися зі злом за мир в Україні та за своїх рідних.

Бути частиною українського народу для мене – найвища нагорода! Бути одним із українців – для мене честь! Моя суперсила, як українця, полягає у єдності нашого народу.

Я ще школяр, але маю багато планів щодо того що я можу зробити заради нашої спільної Перемоги. Щотижня я з однокласниками збираємо та надсилаємо пакунки на фронт для наших захисників, збираємо кришечки для виготовлення протезів, беремо участь у різних акціях, які наближають нашу Перемогу. Після закінчення ліцею та вищого закладу освіти планую допомагати відбудовувати нашу державу. Любіть Україну і робіть усе заради спільної Перемоги!