Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віталій

«Ми залишилися без роботи і житла»

переглядів: 149

На фоні стресу дружина Віталія дістала онкозахворювання. Вони виїхали з рідного Оріхова, де росіяни пошкодили їх квартиру 

Ми з дружиною вже передпенсійного віку, живемо в місті Оріхів. Син працює в Запоріжжі. Війна нас змусила покинути рідне місто і виїхати в Запоріжжя. Ми залишилися без роботи і житла: були прильоти в квартиру де ми живемо, квартира пошкоджена. 

24 лютого дуже було тривожно. Я не міг повірити, що це все відбувається з нами усіма. Якось все було як у сні: ми ходили на роботу, поки могли, а потім виїхали.

Дружина почала хворіти на фоні цих усіх вибухів, і ми виїхали десь через місяць після початку війни. А згодом вона на нервах заболіла на онкохворобу, і вже проходить четвертий курс терапії. Це дуже тяжко.

На той час труднощів з виїздом не було: ми зібрали речі й поїхали своїм автомобілем. Потім ще раз поїхали туди, перевезли ще речі. А після вже неможливо поїхати в Оріхів. Були такі дні, що було до тисячі прильотів. 

В перші дні люди масово почали закуплятися. Були великі черги. А коли ми вже виїжджали, то в магазинах майже нічого не було. Газу не було, світло було з перебоями. Зараз там вже немає нічого. 

Ми спілкуємося з тими, хто там залишився - там повний жах, люди в підвалах живуть - буржуйки поробили. У нас в Оріхові жило 20 тисяч людей, а зараз десь півтори тисячі залишилося. Більше ніж 75 відсотків житлового фонду пошкоджено.

Найбільше шокувало, що росіяни на нас напали і вбивають мирних людей. Пів росії живе як в кам’яному віці, і вони, мабуть, хочуть, щоб і ми так жили. Але я надіюсь, що ми їх переможемо, виженемо з нашої країни і більше не будемо мати нічого спільного з ними.

Мріємо, щоб наше місто було таке як і раніше.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Оріхів 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я житло робота внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій