Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Борисович Кругових

"Ми вже дев'ятий рік живемо у війні"

переглядів: 46

Ми мешканці Авдіївки. Жили там з дружиною. Діти у нас в Донецьку - дві дочки, дві внучки і два зятя. Нас роз'єднали. Ми зараз у Кривому Розі. 

Наше місто Авдіївку бомблять безперервно. Для нас війна розпочалася 27 липня 2014 року, коли у нас було перше бомбардування. Тобто ми вже дев'ятий рік живемо у війні. Ми виїжджали, потім повернулись. Нам допомагала благодійна організація і ми змогли відновити квартиру, а потім нас знову розбили - уже під час повномасштабної війни. 

Повертатись нам поки нікуди. Сильно хвилюємося. Дітей і онуків не бачимо уже три роки. З друзями також немає змоги побачитися. Не можемо сходити на кладовище. Не вдається жити нормальним життям. 

У нас не було води, її привозили машинами. Дім у нас був без газу, опалення немає. В Авдіївці нічого не було з 2014 року. Займали чергу за водою з ночі. Потім ніби налагодилось, а тепер ось знову почалося. 

З Авдіївки ми виїжджали у квітні у легкому вбранні. Думали, що за місяць повернемося. Нам навіть не дали зібратися. Посадили в автобус і довезли до Покровська, потім - до Дніпра. Нині ми у Кривому Розі. Нас тут добре зустріли. У лікарні гарно прийняли, допомагають з ліками. Люди ставляться нормально. 

Найважче те, що ми залишились без житла. У нас нічого не залишилось: ні квартири, ні дачі. Ми на старість залишились безхатьками. Як жити далі - не уявляємо. 

Думаю, що війна закінчиться нескоро. Хотілося б, щоб вона завершилась завтра або сьогодні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Авдіївка 2014 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій