Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віталій В'ячеславович Гусєв

«Ми не могли навіть приготувати поїсти, бо світло вимкнули»

переглядів: 128

Родина з маленькою дитиною евакуювалася у тихе місто, але чоловік повернувся до Харкова

Я прокинувся, збирався на роботу. Сидів на кухні, пив чай. Почув вибухи, але спочатку не зрозумів, що це. Вийшов на роботу. Потім мені зателефонували і сказали, що працювати не треба. І зателефонувала дружина, сказала, що війна.

Ми жили в орендованій квартирі.

У нас вимкнули світло, а у квартирі все працювало від електрики, газу не було. В нас дитина маленька, а їсти неможливо було приготувати. Ще й гучно було.

І ми вирішили поїхати в Полтаву. Це був п’ятий день війни, ми їхали своєю машиною. Було все більш-менш, тільки багато машин виїжджало.

Переважно морально було тяжко, а загалом усе пройшло нормально. Усе нам давали, допомагали: і продуктами, і грошовим забезпеченням. Нам пощастило, що ми в Полтаві жили в родичів, за житло не платили. В Охтирці також у родичів жили. Це дуже полегшувало наше життя.

Потім я повернувся до Харкову на стару роботу, працюю. Все стабільно, але зараз такий час, коли важко сказати, що буде завтра. 

Однозначно, все закінчиться перемогою України. Будемо сподіватися, що в цьому році.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення харчування дітей непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій