Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Любов Дмитрівна Русина

«Ми бачили з вікна квартири, як падали снаряди і гинули люди»

переглядів: 83

Мені 65 років. Я жила з чоловіком у місті Золоте Луганської області. 24 квітня минулого року ми виїхали в Полтаву.

Коли почалася війна, неможливо було дістати ліки, бо аптеки зачинилися. Гроші надходили на картку, а ми не мали змоги зняти їх. Дякуємо Сергію Гайдаю за гуманітарну допомогу – м’ясо і крупи.

Ми бачили з вікна квартири, як падали снаряди і гинули люди. Світло перебивали, але електрики лагодили. Та окупанти знову били по лініях електропередач. Зрештою, світло зникло назовсім. Його досі немає. Ми переїхали з квартири у будинок сина. Там був колодязь.

Прожили ще тиждень, але обстріли були такі страшні, що ми не змогли там залишатися. Коли бомбили, мені здавалося, що хата підіймалася та опускалася.

Донька домовилася з якимось фондом, щоб нас вивезли. Ми виїжджали під обстрілами. Спочатку приїхали в Донецьку область, а потім – у Дніпропетровську. Звідти перебрались в Полтаву. Винаймаємо квартиру.

Восьмого травня російські військові розбили будинок сина. Навіть фундаменту не залишилося. У ньому було 13 військових ЗСУ, в тому числі медсестра. Усі згоріли. Ми дізналися про це аж у вересні.

Наша квартира ціла, але в ній живуть окупанти. Тепер не сподіваємося, що залишиться щось із того, що ми з чоловіком наживали все життя.

Хочеться, щоб скоріше закінчилася війна, але мені здається, що вона триватиме довго.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Золоте 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій