Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Жукова

«Мій чоловік стік кров’ю у мене на руках»

переглядів: 946

Мій чоловік, Жуков Юрій Іванович, 62 роки йому було. Стік кров’ю в мене на руках. Я у светрі, розпатлана. 21 листопада 2014 року це сталося.

Мій чоловік стік кров’ю у мене на руках

Він працював на шахті електрослюсарем. Кажу: «Будеш їсти?» Він: «Ні, поп’ємо чайку». Він не пив, не курив. Приніс шоколадку. І поставили електричний чайник у кухні. І він приліг на диван, а я сіла біля каміна, розмовляємо. І тут як гахне. У вухах у мене досі дзвенить. Такий звук шипіння, як блискавка. Я як закричу. Він теж розгубився. Кажу: «Що, що робити?» Зігнулася в кріслі, сиджу. Полетіло стекло, штукатурка полетіла. Він каже: «Біжи до підвалу». Я навприсядки, вибігла на подвір’я. А тут удруге. Нічого не зрозумію: все літає, штукатурка, шифер.

Трагедія трапилася, коли я вже була в підвалі. Ще був третій залп. Кажу: «Юро, де ти?» А він ніс дублянку та свою куртку. Зайшов у спальню, узяв речі і з цим оберемком буквально був уже на порозі підвалу. Каже:

«Мені все...» Кажу: «Як все?» Не бачу на ньому ні поранення, нічого. Почали в нього ноги підкошуватися. Я його під руки – він сів на передостанній сходинці.

Я присіла біля нього. Обняла його, а в мене на руках кров – виявилося, у нього осколкове поранення грудної клітини. Я почала кричати, він хрипить – і все. Хвилин 10-15 – і немає людини. Все.

Він мій ангел-охоронець. За всіх: і за дітей, і за онуків, і за мною. На роботі всі в шоку були.

Якесь попередження, напевно, було. Я була в Запоріжжі. Він тут між деревами на гамаку лежав. Там поруч із ним була яма для води, в ній можна сховатися, вона без води стояла, там була драбинка, стулочка. Він каже:

«Думав, встигну». Ну, тоді як гахнуло! Він каже: «Куди там встигнути. Ударною хвилею знесло мене взагалі».

Гримить майже щодня. 19-го числа чоловіка вбило на власному городі. Літня жінка в будинку була, їй у вікно влетіло, убило. Я тут, як у пеклі, страшно, моторошно, і я тут собі місця не знаходжу.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Золоте 2014 Відео Історії мирних жінки чоловіки 2014 психологічні травми втрата близьких безпека та життєзабезпечення
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій