Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Симоненко

«Мені зателефонувала мама і сказала, щоб я швидко бігла до дому»

переглядів: 237

Симоненко Вікторія, 14 років, Курахівський опорний ЗЗСО № 5, м. Курахове

Есе "День, коли для тебе почалася війна"

У кожного з нас є свій день, коли війна почалась особисто для нього. З джерела інформації, війна почалася з квітня 2014 року, тоді почалося захоплення українських міст у Донецькій та Луганській областях. У новинах тільки і говорили, про те, що десь зруйнували будинки,  що кожного дня вмирає багато людей. Всі люди говорили про війну, вони були у жаху. А я тоді була маленька і не звертала на це уваги, я не розуміла, що це все дуже небезпечно.

Але одного літнього, теплого, сонячного дня ми з моєю подружкою вирішили влаштувати пікнік на дворі. Ми сиділи в наметі, їли ягоди та фрукти і грали в ляльки. Як раптом пролунав неподалік дуже гучний звук, потім ще один і ще. Ми з подругою злякалися, бо це було поруч з нашими домами. Ми швидко зібралися.

Мені зателефонувала мама і сказала, щоб я швидко бігла до дому. Матуся з батьком взяли сумку з найнеобхіднішим, вона вже давненько була зібрана на всякий випадок.

На той час постріли вже закінчилися. Ми побігли до бабусі. У неї вдома ми спустили в льох речі. Саме в той день я зрозуміла, що все це дуже серйозно і небезпечно.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Курахове 2014 Текст Історії мирних діти обстріли безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій