Симоненко Вікторія, 14 років, Курахівський опорний ЗЗСО № 5, м. Курахове

Есе "День, коли для тебе почалася війна"

У кожного з нас є свій день, коли війна почалась особисто для нього. З джерела інформації, війна почалася з квітня 2014 року, тоді почалося захоплення українських міст у Донецькій та Луганській областях. У новинах тільки і говорили, про те, що десь зруйнували будинки,  що кожного дня вмирає багато людей. Всі люди говорили про війну, вони були у жаху. А я тоді була маленька і не звертала на це уваги, я не розуміла, що це все дуже небезпечно.

Але одного літнього, теплого, сонячного дня ми з моєю подружкою вирішили влаштувати пікнік на дворі. Ми сиділи в наметі, їли ягоди та фрукти і грали в ляльки. Як раптом пролунав неподалік дуже гучний звук, потім ще один і ще. Ми з подругою злякалися, бо це було поруч з нашими домами. Ми швидко зібралися.

Мені зателефонувала мама і сказала, щоб я швидко бігла до дому. Матуся з батьком взяли сумку з найнеобхіднішим, вона вже давненько була зібрана на всякий випадок.

На той час постріли вже закінчилися. Ми побігли до бабусі. У неї вдома ми спустили в льох речі. Саме в той день я зрозуміла, що все це дуже серйозно і небезпечно.