3 березня 2022 року правоохоронець Валерій Котенко потрапив під артилерійський обстріл російської армії в Харкові. Валерій саме прямував на роботу, коли осколок ворожого снаряда важко його поранив. Медики намагалися врятувати життя чоловіка, але 9 березня його серце зупинилося.

Мені важко змиритися з такою втратою

Валерію було 30 років. Він прийшов на службу до поліції у 2015-му після того, як здобув вищу правову освіту й отримав бойовий вишкіл в лавах Збройних Сил України. Починав працювати інспектором у територіальному підрозділі Харкова, потім пов’язав свою долю з професією слідчого. Спершу розслідував злочини загальнокримінального характеру. Згодом працював у відділі з розслідування злочинів господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП в Харківській області

Любив подорожувати, цікавився IT-галуззю. Колеги згадують його дуже відповідальним, називають людиною зі світлою душею, на яку завжди можна було покластися.

«Валерій був найкращим із правоохоронців, кого я знав. Він був справжнім другом. Мені важко змиритися з такою втратою», – сказав його друг Сергій.

«Він завжди був готовий прийти на допомогу – чи по роботі, чи в побутових питаннях. Був небайдужою та відповідальною людиною», – додав колега Владислав.

У Валерія Котенка залишилися батьки та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.