17-річна Анастасія Нагорна загинула у Маріуполі під час повномасштабного російського вторгнення. 13 березня 2022 року вона зі своїм хлопцем Нікітою, який напередодні приїхав, вийшли у двір будинку на бульварі Шевченка, 244. У цей час туди прилетіли міни.

Мене відкинуло, а вони загинули від осколкових поранень

«Вони були у своєму дворі, вийшли на вулицю погрітися, погода – сонячна, і на вулиці було тепліше, ніж у квартирі. Підійшли до мене, я готувала їжу на вогні. Попросила їх грітися біля під'їзду, оскільки було дуже шумно… Тільки-но вони відійшли, як прилетіло. Мене відкинуло, а вони загинули від осколкових поранень», – розповіла мама Анастасії, Олена.

Анастасія Нагорна була родом із Донецька – там зростала і ходила до школи. Із початком російсько-української війни у 2014-му сімʼя переїхала у Костянтинівку, а потім до Маріуполя, куди батька дівчини скерували на роботу. У Маріуполі Настя продовжила навчання, мала хороших друзів.

«У 2022 році на морі Настінька познайомилась із Нікітою. Вони почали зустрічатися. Він нам дуже сподобався, приїжджав у гості. Потім також познайомив Настю зі своєю мамою, бабусею і дідусем», – додала мама загиблої.

Тіло Насті прикопали у дворі, а 13 травня 2022 року дівчину перепоховали.

У Анастасії Нагорної залишилися батьки та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.