Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Костянтинівна

«Мрію, щоб моя люба країна зустрічала світанок незаплаканими очима»

переглядів: 675

Вже восьмий рік ми живемо з війною. У 2014 році я навчалася у початковій школі. З кожним роком війна хвилювала мене все більше.

Мою родину, на щастя, воєнні події обійшли стороною, але чому так щемить серце? Чому плачу, коли слідкую за новинами? Чому стає страшно, коли слухаю розповіді знайомих, які переїхали у наше місто, бо тікали від лиха та куль?

У цьому році я закінчую Приморську гімназію. Мені дуже болить війна. Болить за те, що в переплетіннях сучасності губиться найважливіше – людське життя. Більш як 14 тисяч людей постраждали від цієї трагедії. Здригаєшся від цієї цифри, бо розумієш, що це такі ж звичайні люди, як і я.

Мрію, щоб моя люба країна зустрічала світанок незаплаканими очима

Налякані діти, зневірені дорослі, які не розуміли, що робити далі та щодня ризикували своїм життям. Знайомі моїх батьків, люди літнього віку, з початком війни поїхали до Харкова, але потім повернулися на окуповану територію, бо це «батьківщина і дома спокійніше, дарма що обстріли».

Я дуже хочу, щоб моя люба країна зустрічала світанок незаплаканими очима, а з миром у кожному куточку. Мрію про майбутнє під спокійним небом.

Мрію, щоб моя люба країна зустрічала світанок незаплаканими очима

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2014 2021 Текст Історії мирних молодь діти обстріли безпека та життєзабезпечення діти
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій