Крупельницька Аліна, здобувач освіти 10 - А класу Доброолександрівського ліцею Дальницької сільської ради Одеського району Одеської області

Вчитель, що надихнув на написання есе: Сватаненко Наталія Миколаївна

"Моя Україна майбутнього"

У кожного з нас є своя найрідніша Батьківщина – Україна. Я народилася в найкращій у світі країні. І я цим дуже пишаюся. Золотисті поля, квітучі сади, родючі землі та безмежні простори, найпривабливіша архітектура та привітний народ. Українська багата природа надихає мене та дозволяє почувати себе живою. Після повномасштабного вторгнення на українські землі все, що було мені так дорого, почало повільно гинути. Наші сміливі співвітчизники майже з останніх сил намагаються зберегти нашу країну та зберегти всіх нас. Ми сміливо спрямовані на Перемогу. Я впевнена, що у нашої Батьківщини є квітуче, щасливе майбутнє, наше майбутнє.

Отже, як я бачу майбутнє України? Україна - це велика держава і на наш час про неї можна говорити вічно. Так само нескінченно можна міркувати і про її майбутнє. Насамперед важливо зберегти українську природу, адже це найголовніше, без чого жити нам буде не так радісно. Наша країна завжди радувала нас своїми гарними, теплими краєвидами. В майбутньому моєї мрії, люди займуться парками, садами. Насадять багато молодих, зелених дерев, гарних квітів.

Прибирання водойм також увійшло б у цей список. Країна задихала б по новому. Адже природа – це наше здоров’я та здорове майбутнє. Знову почнуть оброблятися поля, відновиться зрошувальна система та вкотре, із року в рік, буде збиратися великий врожай. Відновлять лісосмуги для захисту полів.

На сьогоднішній день дуже багато зруйновано будівель та історичних пам’яток: театрів, музеїв, церков. В майбутньому буде відбудовуватися майже вся інфраструктура, міста країни знову стануть привабливішими. В Одесі знову відкриють пляжі, у Львові можна буде відвідати багато цікавих храмів, соборів та церков, в Харкові можна приїхати на відпочинок та побувати у місті фонтанів та скульптур, без страху знову з’їздити в Карпати, прогулятися по Хрещатику в Києві, також у будь-якому місті України можна побачити та відчути важливість пам’ятків нашої країни. Оновиться також портова інфраструктура, відбудуються причальні споруди , в результаті чого підвищаться поставки зернових культур в інші країні. Відновиться економічна система, до зростання якої Україна має великий потенціал. Наша держава, незважаючи на сьогоднішні події, в силі сама себе забезпечувати всім необхідним. Також оновиться промислове виробництво, відкриються фабрики, заводи, продукція стане якіснішою та її кількість зросте. Не менш важливо в наш час підтримувати та розвивати українську мову та літературу, мистецтво та народні звичаї. Наша країна ні в якому разі не повинна втратити свої національні символи: вишиванку, різнокольорові стрічки, народні танці, пісні та могутній український дух! На сьогоднішній день Україна багата не тільки промисловими виробництвами, родючими чорноземами та природними ресурсами, а й завзятим духом нашого щирого народу, який віддано захищає нашу державу. Майже весь світ спостерігає за подіями, які відбуваються в Україні, та вони вражені нашим сильним духом. Особисто я хотіла б щоб наші співвітчизники так і залишалися добрими та не байдужими до свого рідного краю.

А взагалі то я вважаю, що майбутнє України залежить від нас самих. Якщо ми будемо до усього байдужі, ми однозначно не зможемо збудувати щасливе майбутнє для нашої країни. Ми маємо правильно обирати політичну сферу своєї держави, щоб вона захищала інтереси свого народу та своєї рідної країни. Я вірю, що Україна стане могутньою державою, яка піклується про своїх громадян, для цього у нас є все.

Милість розпочинається в серці кожного з нас, тому пропоную насамперед розпочати з себе. У подальшому майбутньому я мрію стати дизайнером, мені подобається розглядати та пізнавати архітектуру нашої країни ближче. Також я мрію внести свій внесок в культурний розвиток своєї країни та цим допомагати людям, створюючи для них комфортні умови для проживання. Та все ж для мене головне не тільки ким стати, а й ким бути. Якщо кожен громадянин нашої держави буде прагнути зробити для нашого майбутнього щось хороше, тоді наша країна точно розквітне та стане наймогутнішою та дружелюбною державою. СЛАВА УКРАЇНІ!