43-річний Віталій Дрижак загинув 23 березня 2022-го у Станіславі Херсонської області. Вони з кумом Олександром їхали в авто, коли побачили колону російських танків. З’їхали на узбіччя. Окупанти спершу обстріляли цивільне авто з автоматів. Олександр виліз з машини, отримав поранення. Коли Віталій хотів вибратися, окупанти вдарили по автівці з гранатомета. Машина вибухнула. Віталій згорів живцем.

Машина вибухнула. Віталій згорів живцем

Віталій Дрижак народився у Херсоні. Мешкав у селі Станіслав. Мав інвалідність із дитинства. Працював водієм та слюсарем. Часто їздив за кордон на заробітки. Був одружений. Разом із дружиною Світланою виховував п’ять дітей. Найстаршому синові чоловіка на момент його загибелі було 22 роки, наймолодшій донечці – один рочок.

Від початку повномасштабної війни Віталій прагнув бути волонтером. З перших днів підтримував Збройні Сили України, а опісля його справу продовжили двоє синів.

Виїхати з Херсонщини після вбивства Віталія родина не змогла. Вісім місяців вони були у російській окупації. Станіслав окупували 24 березня 2022-го, а звільнили – 10 листопада того ж року.

«Безвідмовний, життєрадісний, душа компанії. Працьовитий і талановитий, майстер на всі руки. Зразковий сім'янин і люблячий батько та чоловік. У вільний час любив рибалити з дітьми. Найбільше уваги приділяв дітям», – сказала про Віталія дружина Світлана.

У Віталія Дрижака залишилися матір, дружина, двоє синів і троє донечок.

Історія з instagram каналу Victims of russia.