15 квітня 2023 року російська армія обстріляла Херсон. Один зі снарядів влучив у дерево між дитсадком та школами №24 і №41. Неподалік проходили Марина Дудка та її мама Ірина. Уламки смертельно поранили їх. Марині було 28 років.

Марину поховали у весільному платті

«Коли почув вибух, почав їм телефонувати, але слухавки ніхто не брав. Десь на десятий раз відповіла невідома жінка і сказала – вибачте, вони загинули. Я побіг до моїх дівчат. Якраз приїхала «швидка». Навколо було багато крові. Уламок потрапив дочці в голову. На її тілі були множинні поранення. Дружині уламок потрапив у груди. У той момент я думав – хоча б одна із них дихала...» – розповів батько Марини, Володимир Дудка.

Марина народилася в Херсоні. Після пологів її мама захворіла, діагностували сепсис. Ірина близько місяця провела в лікарні, а Володимир, як він сам каже, одразу ж пройшов курс молодого батька.

«Поки дружина була в лікарні, я сидів з Маринкою, годував її сумішами. Було важко», – розповів Володимир.

Марина закінчила школу №41. Навчалася у медичному коледжі, а потім – в університеті за спеціальністю «реабілітолог». Працювала терапевткою у дитячій спортивній школі. Потім закінчила курси косметолога і влаштувалася майстринею епіляції в салон краси.

Після початку повномасштабної війни Марина з родиною не виїжджали з Херсона.

«Окупанти казали, що вони тут назавжди. З останніх поверхів будинків виганяли мешканців та ставили там кулемети», – пригадав період окупації міста батько загиблої.

Попри все, Марина, Ірина та Володимир залишалися в Херсоні до його звільнення Збройними силами України в листопаді 2022 року. На їхньому балконі під час окупації висів синьо-жовтий прапор.

«Я не знаю, як далі жити без моїх дівчат», – сказав Володимир Дудка.

Марину поховали у весільному платті. У неї залишилися батько, бабуся і дідусь.

Історія з instagram каналу Victims of russia.