49-річна Марина Ісаєва загинула 3 березня 2022 року під час евакуації з окупованого росіянами Гостомеля. Марина з чоловіком та дочкою потрапила під ворожий обстріл на Варшавській трасі в Бучі. В їхній автомобіль влучив снаряд.

Марина загинула на місці, а її доньці Софії відірвало руку

Марина загинула на місці, а її доньці Софії відірвало руку. На той момент дитині було 14 років. Чоловік Марини отримав ушкодження шкіри обличчя та невелику контузію із частковою втратою слуху.

«Зранку, після чергового обстрілу поряд із будинком у Гостомелі, ми вирішили спробувати евакуюватися на своєму авто. Планували виїхати через Бучу на південь Київської області до родичів дружини», – розповів Валерій, чоловік Марини.

Під час руху автодорогою Київ-Ковель сім'я почула постріли.

«Я розвернув авто на дорозі і в цей час відбувся вибух у салоні машини. Марина загинула на місці, вона сиділа на передньому сидінні. Я вибіг з авто до доньки Софії. Вона сиділа позаду дружини. Їй відірвало ручку та була поранена спина. Здається, той снаряд, який скалічив дитину, потім вбив мою дружину. Це було жахливо!», – сказав Валерій.

Автомобіль Ісаєвих обстріляли зі сторони російського блокпосту.

«На авто були закріплені шматки білої тканини і я припинив рух у бік росіян та розвернувся. Ми не становили для них загрози. Нас просто розстріляли «в спину». Просто так вбили жінку та скалічили дитину! Разом із моєю Мариною загинув наш улюбленець кіт Алекс, який сидів у неї на колінах», – каже Валерій.

Марина Ісаєва була уродженкою міста Торез Донецької області. Отримала освіту в Донецькому політехнічному інституті, працювала інженеркою-екологинею. У 2017-му разом із родиною переїхала до Гостомеля, закінчила курси перукарського мистецтва і працювала в салоні краси в Ірпені.

«Марина любила життя та родину, була коханою дружиною та чудовою матусею. Дуже любила нашого кота. Марина смачно готувала та робила це із задоволенням, була гарною господинею. Їй дуже подобалося подорожувати. Ми планували на 30-річчя весілля поїхати вдвох у закордонну подорож. Найтрагічніше в нашій ситуації те, що ми у 2017-му поїхали з Донбасу від «русского міра» у Гостомель. Сподівалися, що війна для нашої родини тепер далеко. Але війна нас наздогнала та принесла велике горе», – сказав Валерій.

У Марини залишився чоловік та дві доньки – старша Аліна і Софія. Молодша дівчинка, яка втратила руку через обстріл, проходила лікування у Римі (Італія) та у Бостоні (США).

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/