Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Соколовський

Маріупольський щоденник 8-річного хлопчика: "У мене померли дві собаки, бабуся Галя та улюблене місто"

переглядів: 1347

Єгор – восьмирічний хлопчик, який вів свій щоденник під час бомбардувань Маріуполя. Весь цей час сім'я ховалася від російських обстрілів, дідусь Вова загинув під час одного з них, сестра зазнала важкого поранення в голову, а у Єгора рвана рана спини.

Це маріупольський щоденник восьмирічного хлопчика. Звати його Єгор. І ось, про що він писав у своєму підвалі під бомбардуванням російських фашистів.

Мариупольский дневник 8-летнего мальчика:
Мариупольский дневник 8-летнего мальчика:
Мариупольский дневник 8-летнего мальчика:

ВОЙНА.

...у меня умер дедушка, у меня рана на спине, выдрана кожа, сестре – ранение головы, маме – выдрано мясо на руке и дырка в ноге. Мне 8 лет, сестре 15, маме 38… Надо делать перевязку… Мама первая, я второй, третья сестра…

Кстати, у меня появилась подруга Вика, веселая.

…У меня скоро день рождения… И у меня умерло две собаки и бабушка Галя, и любимый город Мариуполь за это всё время, начиная с 24 числа.

Його будинок згорів після того, як у ванну, де ховалася сім'я, прилетів снаряд. У Єгора в результаті рвана рана спини, його сестра Вероніка була тяжко поранена в голову, а дідусь Вова загинув. Після руйнування будинку сім'я ще тривалий час перебувала у підвалі. З пораненими дітками, майже без їжі та ліків. Сьогодні ця частина міста не обстрілюється, і вони перебралися в інші будівлі, які теж частково зруйновані.

Єгор – племінник мого інститутського товариша Жені Сосновського. Його сім'я була разом із пораненими дітками ці місяці. Вони теж ховалися від бомбардувань і як могли лікували та заспокоювали дітей. І це все Женіни фотографії. І малюк – автор щоденника, що гріє ручки у підвалі.

Мариупольский дневник 8-летнего мальчика:

Все це мені дуже нагадало відомий усьому світу щоденник Анни Франк, про який я читав у далекому дитинстві і який дав усім нам розуміння війни набагато глибше, ніж багато фільмів та книг. А тепер я дуже хочу, щоб весь світ дізнався і про щоденник Єгора, який, на жаль, досі з сестрою та мамою у Маріуполі.

Господи, врятуй і збережи цього хлопчика та всіх, хто там зараз…

4 травня 2022 року

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних діти поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти Обстріли Маріуполя 2022 Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій