Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олег Олександрович Доценко

«Маріуполь буде відбудовуватися і процвітати»

переглядів: 161

Олег зі своєю дівчиною залишив Маріуполь, а його рідні залишилися у передмісті. Він дуже хвилюється за них, поспілкуватися з ними не завжди виходить через поганий зв’язок. Олег вірить, що повернеться в рідне місто, у якому знову відродиться життя

Я жив і працював у Маріуполі. 24 лютого прокинувся від того, що почали бомбити місто. На роботу не поїхав. Потім забрав свою дівчину і виїхав із нею з Маріуполя. Складнощі були з паливом і, звісно, з тим, що довелося покинути свою домівку. Зараз ми в Києві. До цього були в Запоріжжі, Львові. Ми думаємо, що все буде Україна. 

Найскладніше було усвідомити, що моє місто розбомбили. Там, де я гуляв місяць тому, зараз нічого немає. Таке відчуття, що частину мене взяли й відтяли.

Рідні мої залишилися у селищі під Маріуполем - не захотіли кидати домівки. Зв'язок з ними поганий, але є.У батька був бізнес. Він з’їздив у Маріуполь, забрав свою вантажівку і зараз її ремонтує.

Всі події шокували. Особливо, коли на пологовий будинок скинули авіабомбу. Драмтеатр мене також шокував. Найжахливіше, коли помирають діти.

Я зараз шукаю роботу. Її не так легко знайти в наш час.

Коли всі окупанти виїдуть з нашої країни, тоді війна закінчиться. Вони повинні зрозуміти, що пішли не тим шляхом.

Хочу повернутися в рідний Маріуполь, який буде відбудовуватися і процвітати.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій