Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Любов Федорівна Вишневська

«Мамі було 93 роки, я закривала її собою»

переглядів: 516

Я живу одна, мама померла в 2018 році. У перший день війни на нас посипалися «Гради». Я забігла в кімнату, і ми з мамою впали на підлогу, а через 12 годин спустилися в підвал. 13 липня 2014 року ми поїхали на дачу до знайомих, в село Костянтинівку.

За ці роки наш будинок постраждав три рази. У 2015 році його розбили повністю, а через два роки знову було попадання, але тоді осколками трохи пошкодило дах і стіни. У 2021 році повністю згорів дах.

Мамі було 93 роки, я закривала її собою

Стріляють досі, не знаєш, чого очікувати. Найжахливіший день для мене був 25 січня 2015 року. Мамі тоді було 93 роки, я закривала її собою.

У нас не працювали магазини, фінансово було дуже важко. Нам добре допомогла допомога від Фонду Ріната Ахметова і Червоного Хреста. Норвежці " NRC " поставили вікна. Дах ми робили своїми силами, борги віддаю досі, а стель ще немає. Зараз я проживаю в будинку знайомої, вона поїхала до Словаччини, а я доглядаю за її житлом.

Мрію, щоб закінчилася війна, у нас всі про це мріють.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2015 2018 2021 Текст Історії мирних пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я житло літні люди (60+) Обстріли Мар'їнки
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій