Юлія Селюх загинула 6 березня 2022 року на трасі біля села Количівка Чернігівської області. Вона зі сином, племінником та друзями їхали до Чернігова з окупованої Іванівки. Минувши всього кілька кілометрів, автомобіль підірвався на міні.

Мама горіла у нього на очах

Юлії було 45 років. Вона народилася в Києві. Закінчила столичне медучилище №2. Здобула професію фельдшерки-лаборантки. Вийшла заміж і перебралася до Чернігова. Народила доньку та сина. Працювала в Чернігівській районній санстанції, а потім у районному центрі контролю та профілактики хвороб.

В Іванівці Юлія з чоловіком збудували будинок, де вона любила вирощувати квіти і створювати ландшафтний дизайн. Після початку повномасштабна війни чоловік вивіз туди дружину із сином, а сам залишився в місті – був у територіальній обороні.

«Чернігів обстрілювали, фактично стирали з лиця землі бомбами. Я вважав, що в селі їм буде безпечніше. Але російські війська окупували Іванівку. Юлю зі сином та племінником вигнали у погріб. Перед цим у дім влучив снаряд… Дружина від цього всього панікувала, хоча зазвичай була спокійна і врівноважена. Потім наш спільний друг Володя Палуб попросив окупантів відпустити Юлю з ним до Чернігова», – розповів Анатолій Селюх, чоловік загиблої.

6 березня 2022 року йому подзвонив поліцейський і повідомив, що тільки-но перевозив його сина із однієї лікарні до іншої. У хлопця були зламані ноги, ключиці, він мав травми черепа… Син розповів, що мама горіла у нього на очах. Ще три години вона були при тямі, а потім померла.

У Юлії залишилися чоловік, син, донька та онука.

Історія з instagram каналу Victims of russia.