Відомий ринок Привоз також отримав певні переваги від повернення туристів в Одесу. Вплив не такий сильний, як до повномасштабного вторгнення, але він помітний. Матеріал Радіо Свобода.

За словами продавців, у звичайний серпневий четвер на ринку жваво, хоча і не так людно, як до вторгнення.

Тетяна, яка працює на ринку вже 20 років і спеціалізується на свіжій рибі та попросила не називати її прізвища, зазначає, що до вторгнення на її прилавку була переважно чорноморська риба. Тепер більшість риби, яку вона продає, надходить з довколишніх лиманів.

Оскільки води Чорного моря вздовж одеського узбережжя закриті для плавзасобів, рибалка можлива лише з берега. Тепер тут здебільшого прісноводна риба з водосховищ і річок.

Минулого року, коли була зруйнована Каховська ГЕС, Тетяна не працювала два місяці і була змушена покладатися на свої заощадження.

«Нам довелося багато на чому економити,  чогось урізати», – згадує вона.

Рибний прилавок на ринку Привоз на початку серпня

Рибний прилавок на ринку Привоз на початку серпня

Вона додає, що кожна велика зміна в місті відображається на ринку – чи то виїзд платоспроможних людей, чи зростання цін на електроенергію.

«Люди змінилися, – каже вона, – вони хочуть жити сьогоднішнім днем, бо не знають, що буде завтра. Може статися що завгодно, і ти можеш залишитися без даху над головою. Тому люди не економлять гроші. Вони просто живуть».

Copyright (c)2022 RFE/RL, Inc. Used with the permission of Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.