Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віктор Іванович Хащинін

«Люди гинули цілими сім'ями»

переглядів: 572

Віктор Іванович приїхав на Донбас вчитися та працювати, тут же зустрів свою долю. Подружжя виховало двох доньок і жило щасливо до 2014 року. З того часу життя змінилося: Станиця спорожніла, а грітися взимку доводиться дровами, як за старих часів.

Віктор Іванович приїхав на Донбас вчитися та працювати, тут же зустрів свою долю. Подружжя виховало двох доньок і жило щасливо до 2014 року. З того часу життя змінилося: Станиця спорожніла, а грітися взимку доводиться дровами, як за старих часів. Я сам родом з Росії, з Воронезької області. Сюди я вступив до інституту, навчався на вечірньому, потім одружився. Ми із дружиною цього року золоте весілля відзначили. Двоє дочок у нас, двоє правнуків уже. Я щасливий. Відпрацював 20 років. 12 років на ливарному механічному. Ми з бабусею удвох живемо у хаті. Діти у своїх будинках. Всю війну ми тут пробули.

Лупили по нам з обох боків. Люди гинули цілими сім'ями. Снаряд залетів і все – нема ні молодих, ні старих. У 2015 році у мене донька в Луганську народжувала якраз у той момент, як міст підірвали. Вона це бачила. Страх був такий, що навіть чоловіки відверталися, не те, що жінка. Багато хто пережив потрясіння, а зараз як не інфаркт, так інсульт трапляється.

Вже років зо два у нас майже не стріляють, але люди їдуть. Молоді нема, працювати ніде. У ХХІ столітті доводиться дровами топити. Добре, ми з бабусею субсидію отримуємо, та й пенсія у мене більш-менш – 5000 гривень, а у дружини – 2600 пенсії. Тримаємо підсобне господарство, овочі вирощуємо, а взимку все на топку йде на ліки.

До війни краще було. Хочеться, щоб уже мир настав. Батько мій покійний казав: саме ми, діти, щасливі, що війни не бачили. А виходить, що і я, і мій брат побачили війну.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Станиця Луганська 2014 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки 2014 2015 психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я Обстріли Луганська
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій