Лариса Гур’єва-Куроп’ятникова загинула у власній квартирі в селищі Золочів у ніч на 22 червня. Одразу дві ракети РК «Іскандер» росіяни спрямували на двоповерховий багатоквартирний будинок. Одна впала біля будинку, інша, судячи з руйнувань, – просто в квартиру подружжя Лариси Гур’євої і Олександра Курбанова. Частина будинку, де вони жили, розсипалася ледь не на цеглу. Завали багато годин розбирали сусіди і рятувальники. І тільки вранці знайшли фрагменти їхніх тіл.

Разом із Ларисою загинув її чоловік Олександр Курбанов. Ларисі було 51, Олександру – 52.


Будинок загиблого подружжя обстріляли вже вдруге. Двоповерхівка потрапила під один із перших обстрілів російських окупантів. Тоді сюди стріляли з САУ з тимчасово окупованої Козачої Лопані. Було під два десятки прильотів, багато руйнувань.

На сторінках соціальних мереж Ларису згадують чисельні друзі як позитивну, активну і життєлюбну жінку.

«Ларочка!! Вічний покой!! Шкода, що твій полуничний джем, який ти ще вчора готувала на зиму, вже не скуштуєш!!»

Такими словами з загиблою прощається у соцмережі подруга Оксана Островерх.

«Жорстока війна безжально забрала нашу однокласницю, подругу, сусідку Ларису Гур'єву-Куроп'ятник – щиру, веселу, відкриту і добру людину. Вона так любила чаклувати на кухні та збирати своїх рідних та друзів за святковим столом, нянькувати двох онучків-карапузиків, ділитися у фейсбуці тим, що хвилює її душу, вітати із днями народження, поратися на городі... Вона так любила це життя і йшла по ньому з посмішкою. Ми назавжди запам'ятаємо тебе, Ларочка, саме такою», – згадує її однокласниця Лариса Власова.

Історія з instagram каналу Victims of russia.