Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юрій Тхоржевський

"Кульове поранення в серце, прострелений паспорт"

переглядів: 121

25 березня 2022 року у Бучі Київської області загинув місцевий Юрій Тхоржевський. Чоловік разом з іншими сміливцями ховав мешканців Бучі, вбитих російськими військовими. Так на вулиці Тарасівській, поряд з ЖК «Континент», з‘явилось стихійне поховання, на якому було близько 10 могил.

Кульове поранення в серце, прострелений паспорт

Російські військові не дозволяли забирати тіла вбитих, але чоловіки проявляли винахідливість. Проте 25 березня окупанти застрелили Юрія і ще трьох його товаришів.

«Тіло застреленого рашистами Юрія Тхоржевського та ще трьох хлопців знайшли на перетині вулиць Вокзальна та Яблунська. Кульове поранення в серце, прострелений паспорт. Молоде життя обірвалося в 29 років», – розповіли у Бучанській міськраді.

Юрій все життя мешкав у Бучі. Отримав економічну освіту. Мав свою невелику справу – надавав послуги у сфері благоустрою.

Рідні поховали Юрія на Яблунському цвинтарі в Бучі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних чоловіки поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій