Вітківська Дар'я, учениця 11 класу ОНЗ "Мар'янівське НВО І-ІІІ ступенів"

Вчитель, що надихнув на написання есе - Кондрук Олена Олексіївна

Моя Україна майбутнього

Моя Україна майбутнього - це дуже широкомасштабна, індивідуальна думка. Творити країну майбутнього потрібно вже сьогодні та почати повинен кожен з себе. Громадяни задля своєї країни повинні стати добрими, щасливими, радісними, справедливими, сильними, гідними бути ними. Зараз час для нашої країни є нелегким, ми змушені відстоювати свою незалежність.

В який раз доводимо всім, що ми одна з наймогутніших держав світу. Сила волі, яка знаходиться в серцях кожного українця, жага до життя і свободи своєї країни не підвладна і нікому її не здолати.

Ворог не знав, що ми зможемо вистояти в такій тяжкій боротьбі, але ми довели, що заради своєї країни ми зможемо все, навіть ціною власного життя здобути нашу незалежність.

Що для мене означає Мир? Мир - це насамперед повага людей і держав до всього, що відноситься до них. Країна, в якій панує мир - це щаслива країна.

Але в нашій країні зараз війна. Слово, яке кожного разу, коли його промовляєш, стає дуже страшно, ми дізналися на реальних подіях, що це слово означає. Війна - це жорстокість, втрати, руйнування, і завжди протистояння. В цей час життя людей перестають цінувати, це стає чимось незначним. Тож потрібно цінувати все навколо, коли у твоїй країні панує Мир.

Для мене Мир – це найголовніше в кожній державі світу, і ми повинні докласти максимум зусиль для того, щоб він був в кожній країні. Це все-таки стан спокою і гармонії. І ми обов'язково досягнемо, щоб в нашій країні він також був.

Я бачу Україну майбутнього незалежною, могутньою державою. Вона процвітає, всі люди щасливі. Звичайно, це відбудеться, коли наші захисники відвоюють території, які по праву належать нам. Ми ніколи ні з ким не вступали в військові конфлікти, ми лише захищаємо своїх людей і землю, яка знаходиться на нашій території. Україна досягне найвищого у всіх починаннях. Вона буде найрозвиненішою, і ми будемо створювати щось нове, яке реально потрібно для людей.

Ми досягнемо всього разом. Люди - це найголовніше, будуть радісні й жити без війн, і для цього вони докладуть багато зусиль, щоб це більш не повторилося. Я хочу бачити Україну майбутнього яка б прославилась своєю незламністю і силою волі.

Я, коли Україна переможе, буду дуже сильно рада цьому. Але не буду влаштовувати гучне свято тому, що кожен з нас повинен знати, якою ціною ця перемога нам далася. Насамперед, просто обійму рідних. Подякую тим, хто зробив для цієї перемоги хоч щось. Чому? Тому, що кожен з нас доклав хоч якихось зусиль для перемоги.

А так продовжимо жити далі, розвивати свою країну. Спочатку відбудуємо, налагодимо все в нашій державі. З кожним днем все ставатиме кращим. Ми обов'язково досягнемо цього.

Але ніколи не забудемо тих, хто віддав своє життя за нашу країну. Закінчу школу, піду навчатися і буду допомагати своїй державі всім, чим зможу. Я люблю свою державу, націю. Слава Україні!