Панчева Ірина, учениця 10 класу Котловинського ліцею Ренійської міської ради

Вчитель, що надихнув на написання есе: Кірчева Тетяна Миколаївна

«Чому бути українкою – це моя суперсила»

Чим для вас є Батьківщина? Де ви відчуваєте себе «вдома»? Саме для мене це наша чудова країна. Україна – моє все! Наша Батьківщина повна краси, чудових видів, неймовірно гарної природи. Але, на жаль, зараз у нашій країні йде війна. І ми не можемо повною мірою насолоджуватись усіма благами нашої України.

У дві тисячі двадцять третьому році головною цінністю для кожного українця є мир. Це є дуже важливим для нас. Кожного дня помирають невинні люди. Кожен з них є важливим для нашої країни, для її процвітання і благополуччя. Кожної години помирають рідні людей на фронті, йдуть з життя батьки, брати, сини, бо захищають наш народ – непереможний народ!

Мир – головна цінність будь-якої людини, мир – це безпека, це надія на краще. Але зараз ми не можемо дозволити собі цього. Громадяни нашої країни виїжджають за кордон, шукають допомогу, житло, яке затопило чи зруйнували. Наші люди шукають хоч якусь можливість для кращого життя, на безпеку за кордоном, бо в Україні не знаєш навіть чи проснешся завтра.

Але є люди, які залишаються у своїх домівках, бо безмірно люблять нашу Батьківщину і не можуть покинути її.

Сьогодні нам усім живеться нелегко, але ми непереможні люди, бо ми – українці. Цим слід пишатися!

Отже, я сподіваюсь на краще, на перемогу найближчим часом, бо вже дуже хочеться миру. Я впевнена, що вам також!