Лига Данило, студент 2 курсу ВСП “Ладижинський фаховий коледж ВНАУ”

Вчитель, що надихнув на написання есе - Асауленко Любов Миколаївна

Моя Україна майбутнього

Сьогодні у світі, який зазнає постійних змін і викликів, поняття миру має величезне значення. Для мене мир – це не лише відсутність війни та конфліктів, але й гармонія, співіснування та взаєморозуміння між націями та людьми різних культур. Мир – це стан, коли люди мають можливість розвиватися, творити, вдосконалювати світ навколо себе без перешкод і загроз. Відсутність приниження громадян через їхнє етнічне походження чи віросповідання.

Але, на жаль, у теперішніх реаліях за цей мир потрібно боротись не лише із зовнішнім ворогом, а й і з внутрішніми проблемами нашої держави, вирішенням усіх мовних та територіальних конфліктів.

Для досягнення миру потрібно докорінно змінювати мислення та погляди суспільства: починаючи від звичайних громадян і закінчуючи вищими гілками  влади.

Я бачу Україну майбутнього, як суверенну державу з власними національними поглядами та традиціями. Вона буде заснована на цінностях демократії, права на самовизначення та загальнолюдській гідності.

Майбутня держава буде країною, де права і свободи громадян будуть захищені, а правосуддя буде справедливим та безперечним. У майбутньому Україна буде активним учасником світової спільноти, сприяючи миру, стабільності та співпраці на міжнародному рівні. Вона буде розвивати відносини з іншими країнами на основі взаємовигідних угод та дипломатичних ініціатив. Така Україна сприятиме єдності культур та розумінню між народами.

Але світле майбутнє України не може бути забезпечено без спільної мети громадян держави.

Кожен повинен розуміти та пам’ятати про свій громадянський обов’язок. Кожен з нас має зробити свій внесок у становлення майбутньої держави, працюючи над власним розвитком, громадською активністю та вихованням молодого покоління в дусі толерантності, патріотизму та відповідальності за свою державу.

Після перемоги України, я буду активним громадянином, який працює на благо своєї країни. Я буду намагатися зробити все можливе, щоб Україна була кращою для моїх співгромадян і для моїх нащадків.

Я вірю, що в України є великий потенціал для економічно-політичного та соціального розвитку. Я вірю, що Україна має потужний економічний, культурний, політичний потенціал і може стати найрозвинутішою країною Європи.