Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена

«Конфлікт на Донбасі все змінив. Я втратила батька»

переглядів: 714

Я була звичайною донецькою старшокласницею. Навчалася, мріяла про те, щоб отримати гарну освіту й добитися успіху в житті. Мій батько працював на шахті ім. Засядька, і це дозволяло йому забезпечити сім’ю. Але конфлікт на Донбасі все змінив. Я втратила батька.

Він поїхав на роботу, ми з мамою чекали його вдома. Усе, як завжди. Так нам здавалося до наступного дня, коли з шахти зателефонували й повідомили, що папа загинув. Він знаходився на поверхні, біля входу в адміністративну будівлю, коли поруч упав снаряд...

Спочатку війна мені й мамі здавалася чимось далеким. Але коли вона забрала життя рідної людини, нам довелося зіткнутися зі страшними реаліями збройного конфлікту.

Мені було лише 15 років, я не могла спокійно перенести смерть батька. Та я б і зараз не змогла. Я довго плакала ночами. Мама намагалася завжди бути сильною та заспокоювала мене, хоча я розумію, що їй було не легше.

Сім’я залишилася без голови й годувальника. Почалися фінансові проблеми. Мама була в розпачі, але намагалася триматися, бо тільки вона могла підтримати себе і мене. Ми отримали гуманітарну допомогу та грошові допомоги. Я закінчила школу. Зараз навчаюся на юридичному факультеті.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк Текст Історії мирних діти психологічні травми втрата близьких безпека та життєзабезпечення обстріли Донецька
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій